A+ A-

Concurs de Catifes de flors naturals 2023

El cap de setmana del 3 i 4 de juny, les catifes de flors naturals esdevindran les protagonistes dels carrers de la vila d'Arbúcies. La festivitat, declarada Festa Tradicional d’Interès Nacional, és una autèntica exhibició d’obres singulars, úniques i efímeres on les flors donen a conèixer la personalitat del municipi.

La creació de catifes de flors omplen els carrers de creativitat, formant un espai viu i obert a tothom que vulgui conèixer una festa que ja fa més de 500 anys que se celebra i que fomenta la participació del públic.

Cada catifa té una història i un mètode de treball diferent, on el més habitual és començar escollint el tema sobre en què es basarà. Es busquen diferents elements figuratius, temes d’actualitat o aquells aspectes que personalitzen Arbúcies per plasmar la idea escollida amb la composició d’una catifa. Les flors i fulles que s’utilitzen per a realitzar-ho són naturals de la zona, principalment del Montseny, i les seves varietats i colors donen la singularitat a cada composició.

El dissabte a la tarda es comença amb la festa amb un espectacle familiar i el dibuix de les catifes a terra fins ben entrada la nit. L'endemà, diumenge, durant tot el matí els veïns i veïnes col·laboren en la confecció de les catifes de flors naturals. A la la tarda s’anuncien les catifes guanyadores i, tot seguit, la cercavila que passa per tots els carrers, les trepitja fins a deixar convertits els carrers en una estora multicolor i irregular.

Així doncs, aquestes obres efímeres i singulars són dignes de veure i descobrir, ja que mitjançant l’esforç i la dedicació de tots els participants es viu una festa única.

Si en voleu saber més: www.enramades.net