A+ A-

BTT ARBÚCIES - SANT PERE DESPLÀ

Mapa

 

Itinerari circular que transcorre per pista forestal, amb algun curt enllaç per carretera local, travessant boscos de ribera, castanyeredes i suredes.

La situació de Sant Pere Desplà, just en el punt de contacte del massís del Montseny i les Guilleries, fa d’aquesta ruta un bonic recorregut per la geografia de la vall d’Arbúcies, a cavall entre les carenes muntanyoses del prelitoral i transversal. La ruta ens permetrà conèixer a fons el veïnat de la Poca Farina i l’església romànica de Sant Pere Desplà, que alberga unes interessants pintures preromàniques.

La ruta s’inicia al pavelló de Can Pons en direcció a la riera d’Arbúcies i el Parc de la Glorieta. Deixarem el tram asfaltat a la urbanització de la Joia del Montseny, per endinsar-nos per pista cap al veïnat de la Poca Farina seguint paral•lelament el Sot del Palau. Aquest veïnat fou una de les darreres zones del municipi que s’habitaren. El nom de la Poca Farina fa referència a que era una zona poc atractiva per a l’agricultura degut a la seva orografia i l’escassetat d’aigua.

Un cop passades les ruïnes de Can Fonoll (actualment amb una plantació recuperada d’oliveres) i la casa del Castell, ens endinsem per uns vessants més obacs travessant boscos de castanyers i alzinars, fins arribar a tocar l’eix transversal, on el camí gira 180 graus per arribar a Sant Pere Desplà.

L’església de Sant Pere Desplà es troba en un pla prop de la casa pairal de Can Ferrer. Els primers indicis que trobem de la seva existència daten de l’any 923. L’església d’estil romànic conserva un absis en perfecte estat i unes pintures que daten del segle IX.

El camí de baixada per pistes entre suredes i alzinars ens permetrà completar una ruta circular.

La ruta està senyalitzada amb indicadors grocs i correspon a la ruta 5 del Consell Comarcal de la Selva.

Fitxa tècnica:

  • Ruta per a BTT
  • Punt d'inici i final - Pavelló de Can Pons (Arbúcies)
  • Desnivell - 564 m
  • Distància – 16,7 km (ruta circular). 9,1 km fins a Sant Pere Desplà
  • Durada – 2 h
  • Grau de dificultat - Mitjà
  • Tipus de camí – Pista forestal
  • Punt d'interès – Riera d’Arbúcies, Veïnat de la Poca Farina, Sant Pere Desplà

 

Més informació d'aquesta ruta a Wikiloc

Especificaciones

Tipo BTT
Dificultad Medio
Durada 2
Distancia 16.7
Desnivel 564
Circular SI
Ir a Descargar la ruta