A+ A-

Fira de la Tardor i Festa del Flabiol 2018

Enguany, la Fira de Tardor i la Festa del Flabiol s'uneixen el cap de setmana del 3 i 4 de novembre per viure la gastronomia, el patrimoni, la natura, la música, els bolets, les castanyes i l'artesania. 

La Festa del Flabiol 

Aquesta festa és única en el seu gènere a Catalunya i representa la recuperació d'un dels instruments emblemàtics i populars catalans, amb tallers de construcció de flabiols, balls i concerts. Té dues vessants importants: la musical i la formativa, i és per això que combina els apreciats i populars concerts als carrers amb tallers i xerrades sobre aquest i d’altres instruments similars.

1a edició de l'Escola per a Joves Flabiolaires

Enguany, la Festa del Flabiol d'Arbúcies comptarà amb la 1a Escola per a Joves Flabiolaires destinada a nois i noies d’entre 12 i 25 anys. Aquesta primera edició, consistirà en un cap de setmana formatiu i lúdic al voltant de l’instrument i la festa amb l’objectiu d’acostar-la i fomentar la coneixença entre els joves flabiolaires.

Per a més informació i inscripcions aquí: https://escolajovesflabiolaires.blogspot.com/

Flubiolers del Montseny

Arbúcies té una tradició flabiolaire molt arrelada. A la nostra vila tenim els Flubiolers del Montseny, un grup o cobla de flabiols que fa música tradicional i popular tocant a veus en cobla de dos o tres flabiols acompanyats de bombos. Sovint acompanyen el grup de Ball de Garlandes fent la música en directe en les seves actuacions, tant a Arbúcies com a altres llocs.

Més informació a la web de la Festa del flabiol http://www.festadelflabiol.cat/

Organitza: Ajuntament d’Arbúcies - Comissió Festa del Flabiol
Col·laboren: Generalitat de Catalunya, Centre Promotor de la Cultura Popular i Tradicional Catalana. Diputació de Girona. Consell Comarcal de la Selva.


CONCURS DE RECEPTES DE CUINA DE LA BIOSFERA

Un certamen amb la finalitat de mantenir viva una part molt important de la nostra cultura, i de promoure alhora la producció i el consum sostenibles dels aliments locals, la Reserva de la Biosfera del Montseny i els ajuntaments d’Arbúcies, Montseny, Seva i Viladrau, convoquen un concurs de receptes de cuina tradicional, adreçat a tota la població. A Arbúcies es celebrarà el dissabte 3 de novembre. 

Trobareu les bases del concurs i la fitxa per participar més avall.